Financa
Digitalni poslovni portal

Mastercard pokreće funkcionalnost „Plaćanje putem linka“ kroz koju firme prihvaćaju i primaju uplate bilo gdje

U susret konferenciji Money 20/20 Europe, kompanija Mastercard najavljuje najnoviju platnu funkcionalnost, „Plaćanje putem linka”, iza koje stoji Aiia, europski pionir u domenu otvorenog bankarstva. Pomoću ove funkcionalnosti, firme iz bilo koje industrije mogu izbjeći nepotrebne korake prilikom plaćanja kreiranjem jednostavnog linka koji omogućava klijentima da izvrše uplate momentalno i u bilo kojoj prilici.

Nova platna funkcionalnost direktno je povezana s vizijom otvorenog bankarstva kompanije Mastercard i uvođenja nove ere izbora, jednostavnosti i personalizacije na siguran način.

Cilj ove funkcionalnosti je osnažiti više igrača u platnom okruženju i potaknuti nove slučajeve primjene u industrijama počev od računovodstvenih, osiguravajućih i telekomunikacijskih kompanija do plaćanja preko društvenih mreža, kod pružatelja platnih usluga i komunalnih poduzeća.

U procesu smo transformacije načina na koji ljudi plaćaju račune. Jednostavnim linkom olakšavamo i omogućavamo sigurno plaćanje računa u pokretu, putem bankovnog računa, bez potrebe da unosite ili pamtite platne kredencijale. Funkcionalnost “Plaćanje putem linka”, daje firmama mogućnost da prihvaćaju i primaju uplate bilo gdje i umanje frikcije tokom cijelog platnog procesa,“ kaže Rune Mai, suosnivač i izvršni direktor kompanije Aiia, koja je dio kompanije Mastercard.

Nova funkcionalnost pomaže premostiti jaz između plaćanja u okviru otvorenog bankarstva i kompanija različitih djelatnosti. Aiia pruža proširene opcije za prilagođavanje za plaćanja putem linka, dajući svojim klijentima priliku da izgrade i brandiraju jedno potpuno integrirano iskustvo plaćanja. Ova funkcija je već u primjeni u nordijskim zemljama i očekuje se da će se pojaviti u drugim europskim zemljama tijekom 2022.

Nova funkcija kompanije Aiia je već dostupna kod vodećeg nordijskog provajdera računovodstvenih softvera, Dinero. Sada Dinero pojednostavljuje plaćanje faktura za više od 77.000 malih i srednjih poduzeća i kombinira ih sa informacijama o računu što omogućavaju trenutno automatsko usuglašavanje faktura.

Ova funkcionalnost će biti prikazana uživo prvog dana Money 20/20 Europe 7. lipnja, na pozornici The Evolution Stage, pod pokroviteljstvom kompanije Mastercard.

O Aiia, kompaniji Mastercard:

Sa više od desetljeća iskustva, Aiia, dio kompanije Mastercard, je platforma otvorenog bankarstva sa najviše iskustva u Europi, koja nudi usluge otvorenog bankarstva uživo stotinama klijenata.

Sa sjedištem u Kopenhagenu, misija kompanije je uvijek bila da osnaži ljude da sigurno i transparentno koriste svoje financijske podatke. Platforma kompanije Aiia omogućava poduzećima i financijskim institucijama da integriraju financijske podatke i da ponude plaćanja direktno sa računa na račun kao dio svojih usluga procijenjenom broju od 337 milijuna građana Europe.

Danas, Aiia ima više od 3.000 povezanih banaka širom Europe, obrađuje više od 10 milijuna bankovnih prijava i više od milijun plaćanja sa računa na račun svakog mjeseca za velike banke i e-commerce.

Vodeća platforma otvorenog bankarstva postala je dio kompanije Mastercard krajem 2021. godine i pruža otvorene bankarske usluge velikom broju financijskih institucija, fintech kompanija i pružateljima platnih rješenja, uključujući Lunar, Danske Bank, Santander, OP Financial Group, DNB, SVEA, Pleo itd.

Više informacija dostupno je na sljedećoj adresi: https://www.aiia.eu/

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije