Financa
Digitalni poslovni portal

Microsoftovo preuzimanje Activisiona u fokusu regulatora

Američka Federalna tržišna komisija (FTC) ispituje Microsoftov sporazum vrijedan 68,7 milijardi dolara za preuzimanje Activision Blizzarda, proizvođača videoigre Call of Duty, izvijestio je Bloomberg News, pozivajući se na upoznat izvor s postupkom.

FTC će, umjesto Ministarstva pravosuđa, istražiti hoće li ova akvizicija ugroziti tržišno natjecanje, navodi se u izvješću.

U nastojanju da se pooštre uvjeti za spajanja, FTC i Ministarstvo pravosuđa zajedno su prošli mjesec rekli da je koncentracija industrija na tržištu povećana te da rast podnesenih zahtjeva za spajanje u 2020. i 2021. signalizira da će se situacija pogoršati .

Microsoft, Activision i FTC nisu odmah odgovorili na zahtjev britanske agencije za komentarom.

Ugovor najavljen u siječnju najveći je ikad za Microsoft i bila bi najveća akvizicija plaćena u gotovini do sada. Ovo preuzimanje bi ojačalo Microsoftovu poziciju na rastućem tržištu videoigara, gdje su mu najveći konkurenti Tencent Holdings i Sony Group.

Istovremeno, Sony je u ponedjeljak najavio da će kupiti tvrtku Bungie, izvornog tvorca videoigara “Halo” i “Destiny”, za 3,6 milijardi dolara, što je posljednji u nizu konsolidacijskih valova koji su zahvatili sektor igara.

Reuters je ranije izvijestio da će Microsoft platiti naknadu od 3,0 milijarde dolara ako ugovor ne uspije, što ukazuje da je tvrtka uvjerena da će dobiti odobrenje antimonopolskih tijela.

Microsoft i Activision dali su si rok do lipnja 2023. da dovrše transakciju.

Izvor: Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije