Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Najbogatiji francuzi ulažu u banku Rothschild

Najbogatije francuske obitelji ulažu u investicijsku banku Rothschild. Među zainteresiranima je i obitelj Wertheimer, koji su vlasnici grupacije za trgovinu luksuznom robom Channel.

Vlasnik većinskog udela u holdingu Concordia, koji pripada obitelji Rothschild, objavio je da dioničkom društvu pristupaju novi članovi. Na dogovoru o preuzimanju učestvovale bi obitelji Peugeot i Dassault, te braća Wertheimer koja su vlasnici Channel brenda. Kao ulagač spominje se i talijanski preduzetnik u medicini Giammaria Giuliani, piše Reuters.

Concordia u svom posjedu ima 38,9 posto dionica u Rothschild & Co. Planira povećati svoj udio u banci na oko 50 do 55 posto. Prema uvjetima ugovora, stotinak partnera banke trebalo bi da poveća svoje vlasništvo, koje trenutno iznosi ukupno pet postotaka.

Rothschild će morati prikupiti oko milijardu eura, ali želi izbjeći sklapanje tradicionalnog ugovora o otkupu od strane uprave koji bi nagomilao dugove na poslovanje, rekla je osoba zainteresovana za ulaganje.

Preuzimanje poslovanja banke koja se globalno isprofilirala kao najveći konzultant bogatih i uspješnih klijenata. Navedeno uključuje i odjel upravljanja bogatstvom i imovinom. Iz spomenute bankarske grupacije, ali i obitelji još uvijek nitko nije komentirao špekulacije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno