Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Orebić – Poznat je po Dingaču i Postupu, ove godine slavi 120. godišnjicu turizma

S dva poznata vinogorja Dingačem i Postupom, najvišim pelješkim vrhom Svetim Ilijom i bogatom pomorskom baštinom te prekrasnim plažama, Orebić je jedna od najatraktivnijih dalmatinskih destinacija.

Općina Orebić ove godine obilježava veliki jubilej, čak 120 godina turizma, danas uz vinogradarstvo najvažnije gospodarske grane.

Iako su dolasci prvih gostiju u pelješko mjesto bogate pomorske tradicije i magičnih prirodnih ljepota zabilježeni i prije davne 1904., ona se uzima kao početak razvoja turizma”, priopćili su iz Turističke zajednice ove općine.

Kako kažu, te je godine, 12. siječnja, osnovano “Društvo za poljepšavanje i unapređivanje Orebića”. Okupljalo je najuglednije i najviđenije mještane. Prvi je predsjednik bio kapetan Lovro Kosović. Svrha mu je bila kontrola prometa stranaca te unapređenje poljoprivrede, kako bi odgovorili na sve veće zahtjeve turizma.

Imaju Postup i Dingač

“Bili su istinski vizionari jer smjernice koje je još prije 120 godina postavilo Društvo itekako su aktualne i danas“, kaže Mladen Đeldum, direktor Turističke zajednice općine Orebi. Planira se bogat program tijekom čitave godine kako bi se obilježila ovako važna obljetnica.

S dva poznata vinogorja Dingačem i Postupom, najvišim pelješkim vrhom Svetim Ilijom i bogatom pomorskom baštinom te prekrasnim plažama. Orebić je jedna od najatraktivnijih dalmatinskih destinacija.

Uz turističko središte području istoimene općine živopisni su Trstenik, Borje, Podobuče i Prapratna. Surferima itekako poznati Viganj i Kućište, nautičarima omiljeno Lovište, a u unutrašnjosti ambijentalna mjesta Oskorušno i Kuna.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno