Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Preživite medvjeđe tržište kao kripto investitor

Investitori u kriptovalute su suočeni s medvjeđim tržištem zadnjih nekoliko mjeseci. Za neke ulagače je korekcija na tržištu bila očekivana, neki su pak ostali zatečeni. U prilikama kada nastupi medvjeđe tržište jako je bitno prilagoditi se uvjetima koji vladaju te naoružati se strpljenjem i strategijom koja će polučiti što manje gubitke.

Hrvatski Bitcoin Portal donosi savjete kako na 3 načina preživjeti medvjeđe tržište i sve greške koje trebate izbjeći kao trgovci i investitori.

Tko je bik, a tko medvjed na tržištu kapitala financa.ba je pisala u svom članku, a ako se trebate podsjetiti, pročitajte članak.

Kako se prilagoditi trenutnoj situaciji

Medvjeđe tržište uvijek je izazov za većinu kripto ulagača. Budite svjesni sljedećih činjenica: Medvjeđe tržište može potrajati nekoliko mjeseci ili čak 1-2 godine. Stoga je potrebno dugoročno se prilagoditi promijenjenoj situaciji.
Visoki profiti i prinosi vrlo su malo vjerojatni u ovakvim vremenima. Ako nemate dovoljno sreće da na vrijeme uložite u novi, nadolazeći projekt, vaša će zarada od kriptovaluta vrlo vjerojatno biti ograničena.
Gotovo je sigurno da stiže još jedno bikovsko tržište. Za 2-3 godine, kriptovalute koje sada posjedujete ili ćete posjedovati, mogle bi vrijediti puno više. Međutim, postoje neke metode koje već sada možete primijeniti kako biste uspješno prebrodili sljedećih nekoliko mjeseci pada tržišta.

Bitcoin ilustracija
Bitcoin ilustracija

Ne bi trebalo rasprodavati portfolio

Pogreška koju ne bi trebalo napraviti je prodaja nekih ili svih kriptovaluta koje posjedujete. Ovo je obično emocionalna reakcija neiskusnih investitora tijekom medvjeđeg tržišta. Ulagači su se često nadali visokoj zaradi na medvjeđem tržištu, a zatim su htjeli prodati svoje kriptovalute. Prodavati bitcoin sada bila bi velika pogreška. iskustvo s tržišta kapitala govori da sljedeće bikovsko tržište gotovo sigurno dolazi.

Ako želite velike zarade, riskirajte s novim projektima

Ako ste investitor koji cilja velike zarade , pratite nove projekte i ICO-e koji mogu ostvariti veliku zaradu čak i na medvjeđem tržištu. Za to vam je potrebno sveobuhvatno znanje, vrijeme za istraživanje, po mogućnosti dobri kontakti i prstohvat sreće. Ako se nadate visokoj zaradi, trebali biste se strpjeti i pričekati sljedeće bikovsko tržište. Kod velikih očekivanja uvijek imajte na umu da ona nose i veće rizike, te budite svjesni da su mogućnosti i za gubitke veći.

Uvijek poostoji prostor za dodatnu edukaciju o kripto tržištu

Tijekom medvjeđeg tržišta imate dovoljno vremena za dublje kopanje. Na bikovskom tržištu mnogi ulagači pokušavaju pronaći savršeno vrijeme za kupnju ili prodaju. Puno intenzivnije prate kratkoročna kretanja cijena, što je puno rjeđi slučaj na medvjeđem tržištu. Stoga je Medvjeđe tržište idealno razdoblje za proširenje znanja o kriptovalutama. Svakako je bitno onoviti ili naučiti osnove. Analiza tečaja, osnove blockchaina, znanje o NFT-ovima, kripto pojmovnik, samo su neke od tema o kojima sada možete naučiti nešto više.

Tržište bika vs tržište medvjeda ilustracija financaba
Tržište bika vs tržište medvjeda ilustracija financaba

Čuvajte “sigurne” kriptovalute

Cijene glavnih kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ethereum, XRP i Cardano trenutno su poprilično niske, što je loše za kalkulaciju vrijednosti vaših ulaganja. Ali ovo vam nudi izvrsnu priliku za kupnju novih kriptovaluta. Što više možete kupiti u ovom trenutku, to više profita možete ostvariti na sljedećem bikovskom tržištu. Posebno se isplati kupiti etablirane, velike kriptovalute, budući da je izuzetno velika vjerojatnost da će im u sljedećih nekoliko godina porasti vrijednost, predlaže Hrvatski Bitcoin Portal.

Jeli vrijeme za kupnju?

Ako razmišljate dugoročno, ulaganje u Bitcoin i druge etablirane kriptovalute trenutno je posebno isplativo. Cijene su relativno niske i vjerojatno uskoro možemo očekivati bikovsko tržište. Ako u svoju sljedeću investiciju krenete s dugoročnim načinom razmišljanja, mogli biste u narednih godinu dana zaraditi puno više od očekivanog.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno