Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Šef JPMorgana kaže da su kripto tokeni ‘decentralizirane ponzi sheme’

Jamie Dimon nije štedio riječi kada je američki političar za vrijeme saslušanja u Kongresu spomenuo povijest kritiziranja kriptovaluta od strane izvršne vlasti.

Veliki sam skeptik u pogledu kripto tokena, koje vi nazivate valutom, poput Bitcoina“, rekao je izvršni direktor JPMorgan Chasea tijekom svjedočenja u Kongresu u srijedu. “To su decentralizirane Ponzijeve sheme.”

Stablecoins — digitalna imovina vezana uz vrijednost američkog dolara ili drugih valuta — ne bi bila problematična s odgovarajućom regulacijom, a JPMorgan je aktivan u blockchainu, rekao je g. Dimon.

Komentari su najnovija kritika digitalnih valuta od strane gospodina Dimona, koji je jednom nazvao Bitcoin “prijevarom” prije nego što je na kraju rekao da žali zbog komentara.

Predsjednica odbora za financijske usluge Zastupničkog doma Maxine Waters i visoko rangirani član Patrick McHenry radili su na postizanju dogovora o zakonodavstvu o stablecoinu.

Prema posljednjoj verziji zakona, bilo bi protuzakonito izdavati ili stvarati nove “endogeno kolateralizirane stablecoine” poput onih sličnih TerraUSD, algoritamskom stablecoinu koji je propao ranije ove godine, prema kopiji koju je dobio Bloomberg.

Iako je gospodin Dimon bio glasni kritičar Bitcoina, tvrtka je bila usredotočena na korištenje blockchaina za financijske usluge. JPMorgan koristi svoj prilagođeni blockchain i token, JPM Coin, za provođenje unutardnevnih ugovora o ponovnoj kupnji, što drugim financijskim institucijama omogućuje uzimanje kratkoročnih zajmova uz korištenje visokokvalitetnog kolaterala.

JPMorgan je također bila prva banka s Wall Streeta koja je u veljači pokrenula svoju prisutnost u metaverzumu.

Gospodin Dimon nazvao je Bitcoin prijevarom 2017. U listopadu je rekao da je bezvrijedan, ali da će pratiti klijente i nedavno je priznao da su decentralizirane financije – gdje su banke zamijenjene algoritmima – “prave”.

Izvor: thenationalnews

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno