Petak, 12 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Telegram omogućuje kripto plaćanje na chatu

Slanje kriptovaluta uskoro dolazi porukom, putem nove mogućnosti u messengeru Telegram. Aplikacija za slanje poruka sada uvodi kripto plaćanja preko The Open Network (TON) protokola, njihvog zvaničnog bot-a za novčanik. Bitcoin Magazin je u svom twitter postu objavio da će aplikacija za slanje poruka omogućiti slanje i primanje kripta pomoću TON Tokena.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1519985645099356160?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1519985645099356160%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FBitcoinMagazine2Fstatus2F1519985645099356160widget%3DTweet

Ovo je još jedna inovacija Telegram-a jer je prva ikada aplikacija za poruke koja će omogućiti brze, bezbijedne i jednostavne kripto uplate, piše kripto.ba.
TON uvodi još jedan bot, koji će omogućiti milionima korisnika da jednostavno pošalju i prime kriptovalute preko chata. Najbolje od svega je to što su transakcije besplatne. Da, možete poslati i primiti kriptovalute sa nula provizije za transakciju a sve to za vrijeme chatovanja.

TON novčanik

Da bi koristili ovu mogućnost, korisnici će morati da preuzmu Telegramov wallet bot. Kada to učine, moći će kupiti kripto koristeći svoje bankovne kartice a onda će moći prebaciti kripto, ili ga razmjeniti sa drugim korisnicima.
Uz TON, kripto plaćanja su skoro momentalna. Korisnici neće morati unositi dugačku adresu novčanika i da čekaju potvrdu. Korisnici će jednostavno moći da pošalju TON ili BTC drugim korisnicima, jednostvanim pritiskanjem ikonice novčanika, koja će se nalaziti u Telegram aplikaciji.
Telegram je bio kripto partner još od svog početka. Sada, otkrivaju novu mogućnost koja dozvoljava brže, jednostavnije i pouzdanije slanje i primanje kripto uplata kroz njihovu aplikaciju.

Telegram prvi messenger koji omogućuje slanje kriptovaluta
Telegram prvi messenger koji omogućuje slanje kriptovaluta

Telegram i TON coin saga

TON koristi mehnizam dokaza o udjelu (PoS) i uspostavljen je 2017. godine, za instantna plaćanja. Telegram i TON su imali pad u svibnju 2020. godine zbog zakonskih problema sa američkom komisijom za dionice (SEC). SEC je optužio Telegram za prodaju neregistranih dionica, u svojoj inicijalnoj ponudi tokena (ICO). Agencija je podnijela žalbu nakon što je Telegram uspio da sakupi 1,7 milijardi dolara, od privatne prodaje pomenutog tokena. Da stvar bude gora, sudija iz New Yorka je odlučio da ne dozvoli kompaniji da dostavi Gram tokene stranim investitorima ili onima koji nisu u Americi. Zbog ovoga, TON je odlučio da povjeri TON tokene TON fondaciji.

Pojednostavljivanje kripto plaćanja

Cilj Telegrama je da pojednostavi transakcije kriptovaluta, da bi ubrzao masovno usvajanje širom svijeta. Plaćanja pomoću Telegram aplikacije i TON tokena su brzo postala važna vijest, čineći prekogranična plaćanja jeftinijim i bržim. Ovdje je cilj da se kripto plaćanja pretvore u životnu svakodnevnicu. Ovo je sigurno veliki plus za korisnike Telegrama.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno