Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Video: Hering pokazao kako izgleda poddionica autoceste Buna – Počitelj

U najnovijim snimkama iz zraka prikazano je kako trenutno izgleda poddionica autoceste Buna – Počitelj. Ugovor o izgradnji ove poddionice potpisan je 18. svibnja 2019. godine, a vrijednost ugovora iznosi 25.692.383,53 eura sa PDV-om.

Sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 8,7 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Rok za završetak radova na navedenoj poddionici je 18 mjeseci.

Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj.  Poddionica je locirana na geološki izuzetno povoljnom, relativno ravnom terenu. Počinje na oko 4 km južno od sela Hodbina. Trasa autoceste je položena tako da ne presjeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Trasa uključuje dva natputnjaka, jedan podputnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostranog odmorišta Rotimski potok.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno