Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin pao ispod 34.000$

Bitcoin je nastavio padati nakon što je šira rasprodaja dionica u SAD-u prošlog tjedna izazvala ludilo na tržištu kriptovaluta i potaknula pad bitcoina za otprilike 10%.

Bitcoin, najveća svjetska digitalna valuta po tržišnoj vrijednosti, bio je niži za oko 3% što je 33.438,03 $ kasno u nedjelju, prema podacima iz Coin Metrics. Ove se godine Bitcoin trgovao u uskom rasponu dok pokušava povratiti svoje vrhunce s kraja 2021.

Kriptovaluta je sada pala za 50% u odnosu na najvišu cijenu od 67.802,30$ u studenom 2021.

Pad dolazi nakon što je Dow Jones Industrial Average u četvrtak izgubio više od 1000 bodova, a Nasdaq je pao za 5%. Ti gubici obilježili su najgori jednodnevni pad od 2020. Dow i Nasdaq ponovno su pali u petak.

Cijena BitCoin a zadnjih mjesec dana

U međuvremenu, Federalne rezerve su u srijedu podigle referentnu kamatnu stopu za pola postotnog boda kao odgovor na inflacijske pritiske.

Burza je ojačala nakon što je predsjednik Fed-a Jerome Powell rekao da se ne razmatra veće povećanje stope od 75 baznih bodova. Ali do četvrtka su investitori izbrisali dobitke Feda.

Globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta iznosila je 1,68 bilijuna dolara u nedjelju, prema podacima s CoinGecko.com, a volumen trgovanja kriptovalutama u posljednjem danu iznosio je 119 milijardi dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno