Financa
Digitalni poslovni portal

Elon Musk i Michael Saylor raspravljali o suzbijanju inflacije

Kako rastuća inflacija prijeti da dodatno pojede kupovnu moć globalnog fiat ekosustava, pronalaženje savršene zaštite od pada vrijednosti fiata postao je glavna misija kako velikih investitora, tako i šire javnosti diljem svijeta. Priključujući se ovoj online raspravi, CEO Tesle Elon Musk javno je upitao o vjerojatnoj stopi inflacije u sljedećih nekoliko godina kako bi procijenio sentiment globalnih ulagača. Dijeleći svoja razmišljanja o tom pitanju, američki milijarder i izvršni direktor MicroStrategyja Michael J. Saylor iznio je mišljenje da s rastućom inflacijom očekuje da će se novčani tijek kapitala odmaknuti od tradicionalnog fiata u oskudnu imovinu kao što je najveća kriptovaluta, Bitcoin.
U posljednjih šest mjeseci velika gospodarstva, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Tursku, Rusiju i Sjedinjene Države, svjedočila su inflatornom pritisku bez presedana zbog globalnih neizvjesnosti i poremećaja potaknutih prekograničnim sukobima i pandemijom COVID-19.

Pohvalivši Saylorov opći prijedlog za ulaganje u oskudnu imovinu kako bi se suprotstavio rastućoj inflaciji američkog dolara, Musk je odgovorio: “Nije sasvim nepredvidivo da ćete doći do tog raspleta.
Dok se šira javnost uključila u raspravu, odbacujući Saylorov prijedlog korištenja Bitcoina kao zaštite od inflacije zbog osobnih ulaganja, Musk je priznao da imovina koja je pretežno oskudna, poput fizičke imovine i dionica tvrtki, pomaže ulagačima u održavanju svoje kupovne moći u razdoblju visoke inflacije.
Kao dio savjeta, Musk je podijelio svoju namjeru da nastavi držati Bitcoin, Ether i Dogecoin usred rastuće inflacije. Još u prosincu 2021. Musk je potvrdio da će gigant u industriji elektroničkih vozila, Tesla, početi prihvaćati DOGE kao sredstvo plaćanja, a kao rezultat toga, cijena meme tokena se povećala za 25%.
Međutim, Muskov najnoviji tweet koji podržava kriptovalute još uvijek nije imao pozitivan utjecaj na cijene kriptovaluta. Tržište kriptovaluta je trenutno u korekciji.

U tweet-u možete pogledati raspravu Muska, Saylor-a i ostalih tweeteraša

izvor: CroBitcoin

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije