Financa
Digitalni poslovni portal

MTel isplaćuje 29 miliona BAM dividende

MTel je donio odluku da će isplatiti svojim dioničarima privremenu dividendu u iznosu 29 mio. BAM. Isplata će krenuti s zadnjim danom tekuće (2021.) godine.

Odluku o isplati privremene dividende jednoglasno su danas usvojili svi dioničari koji su prisustvovali sjednici Skupštine dioničara „M:tela“.

Prisutne je na samom početku pozdravila predsjednica uprave “M:tela” Jelena Trivan, a zatim se prešlo na glasovanje o predloženim odlukama.

Dioničarima „Telekomunikacija RS“ isplaćuje se privremena dividenda u iznosu od 29.195.056 BAM u novcu. Privremena dividenda se raspoređuje srazmjerno na sve dionice društva, a po principu svakoj dionici isti nominalni iznos od 0,05941396 КM. Кao datum početka isplate privremene dividende utvrđuje se 31.12.2021.“, navedeno je u odluci.

Na prijedlog većinskog dioničara – „Telekoma Srbija“, Skupština dioničara je donijela i odluku o ponovnom imenovanju Branka Malovića za nezavisnog člana Upravnog odbora preduzeća. Njemu je prethodni mandat istekao, a danas je imenovan na još tri godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije