Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Opseg trgovanja Bitcoinom najniži u više od četiri godine

Obujam trgovanja Bitcoinom ovog je mjeseca dosegnuo najnižu razinu u gotovo pet godina. Dok ulagači i dalje čekaju razloge da se vrate na tržište.

Analiza podataka CryptoQuant iz promptnih i derivativnih burzi pokazuje da je ukupna količina bitcoina na svim burzama pala ranije ovog mjeseca na najnižu razinu od 2018. i teško se oporavlja.

Od 26. kolovoza obujam trgovanja bitcoinom na svim burzama iznosio je 129 307 BTC, prema CryptoQuantu. Ranije u mjesecu, 12. kolovoza, pao je na 112 317 BTC, najnižu razinu od 10. studenog 2018. Sada je za oko 94% niži od najviše razine iz ožujka od 3,5 milijuna BTC, piše CNBC.

Opseg trgovanja smanjuje se na medvjeđim tržištima kako mali ulagači odlaze. To se dogodilo tijekom 2022. na većini burzi. Kako dalje napredujemo u tržište bikova, obujam trgovanja mogao bi nastaviti rasti.

Julio Moreno, voditelj istraživanja u CryptoQuantu

Cijena bitcoina i dalje je porasla za 57% tijekom godine i kreće se na oko 26.100 USD, prema Coin Metrics.

Bilo je ovo nesnosno tiho ljeto za trgovce bitcoinima, ali sezonalnost je odgovorna za veliki dio toga. Regulatorni udar SAD-a na kriptovalute u kombinaciji s završetkom bankarske krize u svibnju otjerao je proizvođače i trgovce. I nisu imali razloga za povratak.

Čak i nakon nasilne rasprodaje bitcoina 17. kolovoza – najveće jednodnevne rasprodaje od vrhunca pada FTX-a u studenom – tržište se brzo ponovno smirilo. Podaci pokazuju da dugoročne ulagače nije lako uzdrmala nedavna slabost.

Sve u svemu, na tržištu je dosadno dok čeka novi katalizator, a ukupna likvidnost tržišta ostala je slaba. Ovo tržište nije nužno medvjeđe, ali sudionici ostaju nezainteresirani za trgovanje, jer tržište čeka katalizatore. Konkretno, u obliku odluka o bilo kojoj promptnoj bitcoin ETF aplikaciji koja je u redu kod Komisije za vrijednosne papire i burzu.

Gautam Chhugani, Bernsteinov analitičar

Chhugani je rekao da, bez obzira na to što će na kraju napraviti neke pomake na tržištu, prava prilika ulagača leži u zadržavanju kursa u novom tržišnom ciklusu. Koji se obično podudara s prepolovljenjem Bitcoina. Očekuje se da će se sljedeći održati u proljeće 2024.

“Iako kratkoročni katalizatori mogu poprimiti mnoge oblike, nastavljamo vjerovati u dugoročnu priču o tekućem prihvaćanju kripto i bitcoina kao alternativne imovine i pohrane vrijednosti”. Rekao je Josh Siegler, analitičar Cantora Fitzgeralda.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno