Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

SunExpress pokreće dvije nove aviolinije iz Sarajeva prema Turskoj

U hotelu Hills u Sarajevu u utorak je ozvaničena suradnja između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i aviokompanije SunExpress te je najavljeno uspostavljenje nove dvije direktne aviolinije za Tursku.
Kako je naglašeno i ranije najavljeno, Sarajevo će uz ovu kompaniju biti povezano direktno sa Izmirom, ali i Antalijom te će se letovi izvoditi dva puta sedmično.

“Danas smo se okupili kako bismo ozvaničili početak suradnje Međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Uvode se dvije nove direktne linije za Izmir i Antaliju. To dolazi kao posljedica naših javnih programa. Odnosno programa koje je usvojila vlada prošle godine subvencioniranja aviosaobraćaja, a sve u cilju povećanja broja turista. Radujemo se saradnji. Ova kompanija dugo godina posluje na tržištu i u suvlasništvu je Turkish Airlinesa i Lufthanse. Nadamo se da će se uskoro završiti novi javni pozivi i uspostaviti nove direktne linije, naročito za zemlje Skandinavije”, rekao je Zlatko Mijatović, ministar privrede KS.

SunExpress će iz Sarajeva pokrenuti letove za Izmir i Antaliju, a WizzAir za Rim, London i Abu Dhabi

Povodom uspostavljanja novih linija komentar je dao i premijer KS Nihad Uk.

“Još jedan lijep trenutak za Kanton Sarajevo. Dodatne dvije destinacije s kojim ćemo naš grad povezati s drugim metropolama. Kako smo obećali, ovu godinu ćemo zaokružiti na nekih 15-ak novih destinacija u odnosu na prethodnu godinu. S ovim gradovima nećemo stati, najavljujemo i nove gradove koji će u narednom mjesecu biti obznanjeni”, ističe premijer Kantona Sarajevo.

Detalje saradnje objasnio je predstavnik SunExpressa za Balkan Veljko Marković.

“Drago nam je što počinjemo letove za Sarajevo. Bit će dva leta sedmično za Izmir i dva za Antaliju. Nadamo se uspjehu i da će sve biti kako treba. Interesovanje je veliko, rezervacije idu u odličnom pravcu. Smatramo da Sarajevo može prerasti i u destinaciju gdje će se letovi obavljati tokom cijele godine. SunExpress istražuje nova tržišta i BiH je došla na listu”, naglasio je.

Na kraju, govorio je i o cijenama letova.

“Kreću se od 110 eura povratne karte Sarajevo – Antalija – Sarajevo. Sve zavisi od punjenja aviona. To je neki početak. U opciji SunExpressa ne mora ići samo Antalija i Izmir već preko Antalije imamo i druge konekcije za destinaciju u Tursku. Imamo destinacije i za Samarkand i Azerbejdžan”, zaključio je Marković.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno