Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

ZiraatBank BH obilježila 25 godina poslovanja: Dajemo doprinos rastu i razvoju BiH

Vjerujemo da će 2022. godina za ZiraatBank BH biti godina u kojoj ćemo napisati uspješnu priču i imati puno noviteta, poručio je predsjednik Uprave ZiraatBank BH Bulent Suer, u povodu 25 godina od poslovanja ove banke, javlja Anadolu Agency (AA).

U zgradi direkcije ZiraatBank Bosna i Hercegovina u Sarajevu nedavno je upriličeno druženje s predstavnicima medija, a u povodu 25 godina poslovanja ove banke u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Uprave ZiraatBank BH Bulent Suer na početku obraćanja podsjetio je kako se na taj dan obilježavaju dva vrlo značajna datuma, jedan je 107. godišnjica pomorske bitke i pobjede kod Canakkalea, a drugi 25. godišnjica osnivanja njihove banke.

“ZiraatBank Bosna i Hercegovina je počela sa poslovanjem 19. ožujka 1997. godine kao prva banka sa stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini”, kazao je Suer.

Predsjednik Uprave ZiraatBank BH Bulent Suer
Predsjednik Uprave ZiraatBank BH Bulent Suer

Ovom prilikom zahvalio je svim zaposlenicima, ali i svim klijentima i poslovnim partnerima, i svima koji su, kako je istakao, uz beskrajno povjerenje uvijek i svuda bili zajedno i koji su se opredijelili za “više od banke”, odnosno ZiraatBank BH.

“Posebno želim da se zahvalim cijenjenim kolegama koji su nikada gubeći euforiju prvog dana učinili da budemo ponosni što danas uz mrežu poslovnica i kanala ATM usluga širom zemlje i digitalnu platformu internet i mobilnog bankarstva, kao predvodnicu digitalnog bankarstva, pružamo niz suvremenih usluga i proizvoda uskladivih sa potrebama i zahtjevima. Zahvaljujem se svim onima s kojima smo dijelili naše ciljeve i euforiju”, rekao je Suer.

Ukazao je na to kako je iza nas dvije godine pandemije, zbog koje je došlo do porasta cijena energenata, poteškoća u lancu opskrbe sirovinama, te je narušena troškovna ravnoteža između ponude i potražnje, sa nepovoljnim utjecajem na ekonomski rast, i imala za posljedicu otežane ekonomske uvjete u svim dijelovima svijeta.

„Nikada ne smijemo zaboraviti da put kojim koračamo nikako nije jedna ravna linija. Još jednom smo kroz iskustvo naučili da se moramo motivirati da oblikujemo budućnost vršeći adekvatne analize efekata i postavljanje pitanja, ne nakon što se nešto dogodi nego što bi bilo ukoliko se dogodi, a sve to kako bismo mogli na odgovarajući način donositi odluke koje usmjeravaju i nas i naše poslovanje“, istakao je Suer.

Podsjetio je da ZiraatBank BH, sa 159-godišnjim duboko ukorijenjenim i korporativnim bankarskim iskustvom Ziraat Bankasi Turkiye, koja važi za jednu od najvažniji i najvrjednijih aktiva Republike Turkiye, posjeduje snažnu strukturu kapitala.

„Vjerujemo da će 2022. godina za ZiraatBank BH biti godina u kojoj ćemo napisati uspješnu priču i imati puno noviteta“, poručio je Suer.

ZiraatBank
ZiraatBank obilježila 25 godina poslovanja

Dodao je kako su u tom kontekstu, shodno potrebama i zahtjevima njihovih klijenata u okvirima regulatornih propisa, kroz projekt započet u 2021. godini obnovili i pojednostavili svoje poslovne procese.

“Itekako smo svjesni činjenice da je vrijeme dragocjeno. Teško je osvojiti nečije srce, resursi su ograničeni a konkurencija velika. Uz prednosti koje nam daju naše kreditne linije u ovom segmentu kreiranja ekonomskog razvoja, rasta i zapošljavanja, prioritet će nam biti rast i širenje portfelja malih i srednjih poduzeća koje čine okosnicu proizvodnje. Segment poslovanja sa fizičkim osobama i dalje će biti jedno od područja u kojem želimo aktivno rasti i u narednom periodu, provodeći kampanje i nudeći proizvode u skladu sa promjenjivim uvjetima današnjice“, rekao je Suer, a obraćanje zaključio riječima:

„Želim vam još puno uspješnih godina sa ZiraatBank BH koja daje doprinos rastu i razvoju Bosne i Hercegovine. Mi smo vaša banka koja je ‘više od banke’.“

ZiraatBank BH danas u Bosni i Hercegovini pruža usluge u ukupno 32 poslovnice.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno