Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Stopa nezaposlenosti raste u naprednim ekonomijama

Stopa nezaposlenosti je porasla u posljednjih šest mjeseci u brojnim velikim razvijenim ekonomijama, navodi agencija Fitch Ratings u petak u svom izvešću.

Stopa nezaposlenosti je u porastu u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Njemačkoj, Australiji i Švicarskoj, saopćila je rejting agencija, prenosi Anadolu Agency.

Stopa nezaposlenosti u SAD porasla je na 4,3 posto u srpnju. Godinu dana ranije iznosila je 3,5 posto. Dok je u Velikoj Britaniji porasla na 4,2 posto u svibnju sa 3,8 posto u studenom 2023. godine.

U Kanadi je nezaposlenost skočila na 6,4 posto u srpnju sa pet posto u siječnju 2023. U Njemačkoj je porasla na 3,4 posto u lipnju sa 2,9 posto u svibnju 2023. godine.

U Australiji je stopa nezaposlenosti porasla na 4,2 posto u srpnju. U istom razdoblju prošle godine iznosila je 3,5 posto. U Švicarskoj je postotak odnih koji nemaju posao porastao na 2,5 posto u srpnju ove godine, sa dva posto u lipnju 2023.

„ECB, Banka Engleske, Švicarska nacionalna banka i Banka Kanade smanjile su referentne kamatne stope u posljednja tri mjeseca. Desetogodišnjii prinosi SAD su pali u očekivanju smanjenja stope Federalnih rezervi u bliskoj budućnosti“, saopćio je Fitch.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno