Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Investitor Mohnish Pabrai smatra da za kripto najgore tek dolazi

Investitor Mohnish Pabrai podijelio je svoje mišljenje o trenutnom stanju indutrije kriptovaluta, u nedavnom intervjuu za CNBC, tvrdeći da lošije stanje za digitalna sredstva tek dolazi usprkos značajnoj korekciji koja se nedavno desila. Indijsko-američki biznismen vjeruje da će kriptovalute, dionice i investicije povezane sa kriptovalutama do kraja godine predstavljati „veliku nulu.“ Ipak mišljenje Mohnish Pabrai-a, treba uzeti s malom rezervom jer je sljedbenik inestirorskog mindset-a Warren Buffett-a.

Nije prvi put da je Mohnish Pabrai kritizira kriptovalute

Tijekom njegovog pojavljivanja na podcast-u „Everything Money“ u prosincu, Pabrai se žalio na ogromno povećanje novih tokena. „Iz sata u sat se stvaraju nove kriptovalute,“ izjavio je. Tada je ovaj investitor predvidio da će industrija od 3 triliona dolara nestati, te da će nanijeti štetu većini investitora.

Izvršni direktor kompanije Berkshire Hathaway, Warren Buffett, puni naslovnice svjetskih medija jer konstantno oštro krititizira Bitcoin. Na godišnjem okupljanju dioničara Berkshire Hathaway-a koje se održalo u Omahi, otprilike prije mjesec dana, Buffett je izjavio da ne bi kupio sve valute koje postoje po cijeni od 25 dolara, jer vjeruje da nemaju vrijednost.

U međuvremenu, Charlie Munger, Buffettova desna ruka, predvidio je da će Bitcoin „vrlo vjerovatno“ pasti na nulu.

Dok propovjednici kriptovaluta imaju tendenciju da se rugaju nizu upozorenja od strane skeptika kao što je Buffett, implozija Terra ekosistema od 60 biliona dolara, dovela je kripto industriju na ivicu pucanja. Uprkos činjenici da se suočava sa najvećom krizom od bankrota Mt.Gox burze početkom 2014. godine, tržište je uspjelo da se djelomično oporavi od pada, prenosi kripto.ba.

Definitivno je jako uzbudljiv period pred nama. Investitori su se polarizirali i bit će zanimljivo vidjeti čije su prognoze srednjoročno bile adekvatnije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno