Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Nexo i Mastercard lansiraju ‘prvu na svijetu’ platnu karticu baziranu na kriptovaluti

Crypto zajmodavac, kompanija Nexo, rekla je da se udružila s globalnom platnom tvrtkom Mastercard kako bi u srijedu lansirala ono što naziva “prvom platnom karticom na svijetu podržanom kriptovalutom”.

To signalizira najnoviji potez kripto i postojećih financijskih mreža da udruže snage dok digitalna imovina postaje sve popularnija.

Nexo je rekao da kartica, koja je u početku dostupna u odabranim europskim zemljama, korisnicima omogućuje trošenje bez potrebe za prodajom svoje digitalne imovine kao što je bitcoin, koja se koristi kao kolateral za odobreni kredit.

Većina tradicionalnih kreditnih kartica nije osigurana i imaju postavljeno kreditno ograničenje.

Kartica je povezana s kreditnom linijom koju osigurava Nexo i koju podržava kripto i može se koristiti kod 92 milijuna trgovaca diljem svijeta gdje je Mastercard prihvaćen, dopuštajući ulagačima da potroše do 90% novčane vrijednosti svoje kripto imovine, rekao je Nexo.

“Kartica ne zahtijeva minimalne otplate, mjesečne naknade ili naknade za neaktivnost. Nema deviznih naknada do 20.000 eura mjesečno”, rekao je Nexo.

Nema ograničenja koliko klijent može potrošiti ili povući s otvorene kreditne linije, a kamata se plaća samo na stvarno iskorišteni iznos kredita. Kamata ostaje na 0% za klijente koji održavaju omjer kredita i vrijednosti od 20% ili manje.

“Mastercard prepoznaje da digitalna imovina revolucionira financijski krajolik”, rekao je Raj Dhamodharan, Mastercardov voditelj kripto i blockchain proizvoda i partnerstava, prenosi Reuters.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno