Nedjelja, 21 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Volkswagen revidirao prognoze za 2024. – stanje lošije od planiranog

Grupa Volkswagen snizila je u utorak svoju prognozu operativnih povrata na 6,5-7% sa 7-7,5%. I to nakon što je objavila da brend Audi razmatra zatvaranje svoje lokacije u Bruxellesu zbog niske potražnje za električnim automobilima više klase.

Volkswagen grupa, Audijeva matična tvrtka, rekla je da će troškovi povezani s ovom odlukom, zajedno s drugim neočekivanim troškovima u drugom kvartalu, imati učinak u ukupnom iznosu do 2,6 milijardi eura (2,8 milijardi dolara) u financijskoj godini 2024.

Potražnja za Audijevim Q8 e-tron, lansiranim 2018., naglo je pala. Proizvođač automobila je razmišljao o potpunom prekidu njegove proizvodnje, prenosi Seebiz.

Lokacija u Bruxellesu također se suočila s “dugotrajnim strukturalnim izazovima”, uključujući poteškoće u promjeni rasporeda zbog blizine grada i visokih logističkih troškova.

Sada bi započeo proces konzultacija kako bi se pronašla alternativna rješenja za elektranu.

“To može uključivati prestanak rada ako se ne nađe nikakva alternativa”, stoji u priopćenju Audija.

Ostali neplanirani troškovi koji opterećuju Volkswagen Grupu uključivali su gubitke tečaja zbog dekonsolidacije Volkswagen Bank Rus u njenom odjelu financijskih usluga i planirano zatvaranje poslovanja s plinskim turbinama podružnice MAN Energy Solutions.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno