Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Razvojna banka FBiH prezentirala 5 novih kreditnih linija

Razvojna banka Federacije BiH danas je u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla održala prezentaciju u vezi s financiranjem projekata u gospodarstvu. Razvojna banka FBiH putem različitih kreditnih linija pomaže razvoj gospodarstva i biznisa, kako u Tuzlanskom kantonu, tako i u ostatku FBiH, te Brčko Distrikta.

vd izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke FBiH Dalibor Milinović
vd izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke FBiH Dalibor Milinović

Za svaku kreditnu liniju mi imamo dovoljno novca za svaku priliku i svaki upit koji će doći sa ovog područja. Ovisi od samog gospodarstva koji djeluju na ovome području, koji sektori djelatnosti su im zanimljivi i samo prema tim sektorima i djelatnostima, te projektima koje žele provesti na ovom području, određuje mu se realizacija projekta“ – izjavio je v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke FBiH Dalibor Milinović.

Sve kamatne stope u Razvojnoj banci FBiH su fiksne za razliku od komercijalnih banaka, a posjeduju i posebnu kreditnu liniju COVID-19 koja je na raspolaganju gospodarstvenicima.

Prezentiramo danas novitete koje je uvela Razvojna banka FBiH, pet novih kreditnih linija koje su sa 2,5 posto fiksnom kamatnom stopom, s dužim rokovima otplate. Izdvojit ću obnovljive izvore električne energije, gdje bi privrednici po vrlo povoljnim uslovima i grejs periodom od 18 mjeseci na otplatu od 12 godina mogli riješiti problem snadbijevanja električnom energijom“ – izjavio je vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Semir Fejzić.

vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Semir Fejzić
vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Semir Fejzić

U novim kreditnim linijama fokus je na sektoru IT tehnologija, obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, javno privatnom partnerstvu i ruralnom turizmu. Za svih pet linija rok otplate kredite bit će do 12 godina sa fiksnom kamatom od 2,5 posto.

Mi očekujemo podršku Vlade Tuzlanskog kantona u smislu da izdvoji sredstva za subvenciju kamata jer to rade i drugi kantoni i da svoje kapitalne projekte može financirati iz naših sredstava jer to opet rade svi kantoni“ – kazao je Fejzić.

Gospodarstvenicima u Tuzlanskom kantonu danas su prezentirani i krediti koji se dodjeljuju poljoprivrednicima s rokom otplate do 15 godina.

izvor: FENA

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno